1 Start
2 Om USA
3 Innan du reser
4 Resan
5 USAguiden
6 Om oss
 » Hotell i New York     » Restauranger i Chicago     » Sevärdheter i Miami     » Shopping i Dallas     » Res till Las Vegas    » Reseböcker till San Francisco
Genvägar:

- Startsida
- Fakta om USA
- USA:s styrelseskick
- Inför resan
- Snabbguide i engelska
- Boka resa till USA
- Reseguidens startsida
- New York
- Philadelphia
- Washington D.C.
- Chicago
- Detroit
- Miami
- Dallas
- Salt Lake City
- Charlotte
- Las Vegas
- Los Angeles
- San Francisco
- Seattle
- Skicka in din guide!

- Om oss
- Tipsa en vän
- Länkar
- Sitemap

 

Resa till USA

Att resa till USA med flyg blir allt billigare
Att flyga till USA från Sverige har blivit allt billigare under de senaste åren. Man kan nästan alltid hitta biljetter för så lite som någon tusenlapp, trots att resan går över i princip halva jordklotet!

Att boka flyg på nätet kan vara förknippat med viss risk, i och med att du i princip alltid måste lämna ut ditt kreditkortsnummer. Just därför är det viktigt att hålla sig till de stora, kända aktörerna. Det är dessutom bra om något skulle hända, så att du snabbt kan få hjälp.

Vi har stora personliga erfarenheter av MrJet och kan varmt rekommendera dem:

  • MrJet


Boka flygresa till New York

SAS flyg till New York från Stockholm och Köpenhamn, det gör även Continental Airlines och Malaysia Airlines. Vi rekommenderar att du bokar med MrJet för bästa möjliga utbud och pris:

  • MrJet

Boka flygresa till Chicago

SAS flyger direkt till Chicago från Stockholm och Köpenhamn. Vi rekommenderar att du bokar med MrJet för bästa möjliga utbud och pris:

  • MrJet

Boka flygresa till Los Angeles

KLM flyger till Los Angeles från Amsterdam. Air France flyger från Paris till Los Angeles. Annars fungerar det bra att byta till inrikesflyg från exempelvis New York, Chicago eller Seattle. Vi rekommenderar att du bokar med MrJet för bästa möjliga utbud och pris:

  • MrJet


Här har vi listat några matnyttiga tips för dig som ska flyga till USA:

- Boka flygbiljetterna i god tid
Ju tidigare du bokar dina flygbiljetter, desto billigare blir det. Så enkelt är det. Vi ser därför gärna att du bokar dina flygbiljetter till USA minst 1-2 månader innan du ska resa.

- Jämför priser
Priserna kan variera oerhört på olika webbsidor, därför är det viktigt att jämföra priserna innan man reser. Ovan har vi listat de resebyråerna på nätet som vi rekommenderar.

- Elektronisk biljett
Nästan alla flygbolag erbjuder dig elektronisk biljett till USA. Det är billigare, enklare och smidigare; med andra ord något du bör utnyttja. Men kom ihåg att ta mig dig din bekräftelse till flygplatsen!

- Tilläggsförsäkringar
I princip alla flygbolag och resebyråer erbjuder olika tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd på resor till USA. Oftast kostar dessa mellan 100 och 300 kronor.

- Service på planet
Serviceskillnaderna på flygtrafiken till/från USA är stora och allt beror på hur mycket du vill lägga på flygresan. Med våra rekommenderade resebyråer ovan är en "standardresa" i Economy Class. Då får man stolar med lite bättre utrymme än charter och dessutom fri måltid/dryck på planet. Om man vill åka ännu lyxigare, kan man välja till Economy Extra, Business Class eller First Class. I de två lyxigaste klasserna kan man få elstolar med massage som fäller sig hela vägen ner till en säng. Då ingår också lounge, mer bagage, prioritetservice och betydligt bättre mat än i Economy. Generellt sett kan man säga att de amerikanska flygbolagen av många upplevs som sämre än de europeiska. Detta bör man vara uppmärksam på om man t.ex. har bokat en resa med ett europeisk bolag med byte i t.ex. London, detta byte kan också innebära att man byter flygbolag!

- Hyrbil
Är du intresserad av att boka en hyrbil i USA? Inga problem, de resebyråer vi tipsar om ovan erbjuder i princip alla prisvärda hyrbilar från kända företag såsom Hertz, Avis och Budget.

Copyright © Snuffis Webbproduktion 2009 | Sitemap | Annonsera | Kontakta oss | Om cookies | USAsidan.se - gratis resguide reseguide till USA i Nordamerika
Läs om sevärdheter, attraktioner, museum, hotell, restauranger och shopping om USA:s vackraste städer såsom New York, Seattle  och många fler i USAguiden